lauantai 29. syyskuuta 2012

Terveystarkastuksia ja pentunäyttelyitä

Luna, wannabe-dalmis?
Eläinlääkäri Pärnänen saapui torstaina Järvenpäähän Lauman tiloihin tekemään virallisia silmäpeilauksia ja tilaisuuteen osallistui kaksi kasvattia Besties Patris Est Filius "Jymy" ja Besties Q-Luisa "Luna". Kummankin silmät peilattiin ja sydän kuunneltiin, eikä mitään huomautettavaa löytynyt. Lisäksi halusin, että Lunalta taivutellaan polvet, koska Eka-siskolta oli aiemmin jalkavamman ja oireilun takia polvet tutkittu ja lausuttu 1/1 tuloksella. Mainitsin tästä myös eläinlääkärille, joka totesi, että ainakin Lunalla on kovin jämäkät polvet eli puhtaat 0/0!
Jymyn nätti naama
Tänään R-pentueen tehotytöt Mocca (Besties Ramona) ja Ansa (Besties Reteesti Vaan) debytoivat Kaupin pentunäyttelyssä, jossa tuomaroi Harto Stockmari. Mocca voitti KP:n kera ja oli samalla myös ROP-pentu. Ansaliinos pisti kehässä ravaamisen ranttaliksi ja sijoittui siskonsa jälkeen kakkoseksi ilman KP:ta.
Mocca odottaa vuoroaan
Mocca ja rusetit
Huomenna onkin vuorossa oman "kisakalustomme" kauden päätöskoitos eli HVK:n maastot, joista säätietojen perusteella on tulossa lähinnä uimakisat savisella pellolla.
Voisikohan tuon yllä olevan kuvan perusteella ajatella, että Daami on vahvoilla kuralätäkkökisoissa? Huomennahan se sitten nähdään...

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Q-tosveljesten Q-lumisia

Joku aika sitten kerroin täällä blogissa hieman Q-pentueen tyttötrion Luna, Lilli & Eka kuulumisia ja nyt olisi tasapuolisuuden nimissä poikakolmikon vuoro.

Pentueen yleisön suosikki taisi alusta alkaen olla Oula eli Besties Q-Makoira, josta kehittyikin sitten pentueen suurin ja komein (?). Näyttelyura Oulalla jäi valitettavan lyhyeksi, koska se vajaan 1,5-vuoden iässä kastroitiin liiallisten miehisten elkeiden laannuttamiseksi. Radalla Oula on käynyt treeneissä kesän aikana, mutta maastoharrastuksen aloitus siirtyy pienen lihasvamman ja leikkauksen seurauksena ensi kauteen.
Lisää Oulan kuulumisia ja kuvia Oulan emännän omasta blogista.


Velipoika Oiva (Besties Q-Ukko) elää leppoisaa maalaispojan elämää lapsiperheessä. Yksi virallinen näyttelykerta isännän kanssa ensikertalaisina kehässä tuotti junioriluokasta ERIn.


Oiva on virallisesti mitattu 50,9 cm, juoksee innolla käsivieheen perässä ja radallakin on käynyt moottorivieheen perässä kerran kokeilemassa. Josko Oivakin nähtäisiin ensi kaudella ihan virallisissa maastokisoissa...

Pentueen pienimies (49 cm) on tehopakkaus Otto eli Besties Q-Stone. Otto on käynyt näyttelyssä EH:n verran, mutta ollut sitäkin aktiivisempi treenaaja radalla ja agilityssa. Koejuoksut radalle odottavat ensi kautta, mutta maastokisat Otto on jo korkannut mukavalla menestyksellä.


Koko pentuetta yhdistävänä piirteenä on selvästi aktiivisuus ja energisyys. Kaikkeen tekemiseen lähdetään täysin rinnoin mukaan, lajista riippumatta. Liikunnalliseen ja harrastavaan elämäntapaan nämä tyypit sopivat kuin nenä päähän!

Vielä lopuksi Anna Mikkosen tekemä hieno kuvakokoelma Q-tosista kuuden viikon iässä:

perjantai 14. syyskuuta 2012

Blondien tuloksekas neljän suora

Blondien kanssa käytiin heinä-syyskuussa neljä näyttelyä, joista tuloksena oikein mukavat 3 x paras narttu kakkonen ja yksi paras narttu -sijoitus. Lisäksi ensimmäisestä saatiin vara-sert, toisesta sert ja FI MVA-titteli plakkariin, kolmannesta cacib ja neljännestä sitten VSP. Nyt voikin hyvillä mielin sitten jäädä näytelmätauolle ja toivottavasti alkuvuodesta mammalomalle.

BOB Int Ch Whiptails Salt'n Pepper and BOS Ch Collooney Blonde Bombshell
2.9.2012 Tampere dog show for groups 9 & 10, judge Ann White, Ireland
Photo Kirsi Aalto
Blondie on osallistunut edellä mainittujen näyttelyiden lisäksi myös kolme kertaa maastokisoihin samalla aikavälillä, joista tuloksena 3 x SA ja arvokkaimpana sijoituksena SM-maastojen kuudes sija ja samalla paras näyttelylinjainen.

Photo Jaakko Stenroos

perjantai 7. syyskuuta 2012

Besties Gymkhana teki whippet-historiaa!

Kasvattini Besties Gymkhana "Luikkis" teki whippethistoriaa ollen ensimmäinen MEJÄ-tuloksen hankkinut whippet Suomessa tuloksella AVO1 ja 41 pistettä. Onnittelut Tarja ja Luikkis! Koirakko oli päässyt kokeeseen kaverin kannustamana varasijalta ja aika olemattomalla harjoittelulla, joten tyytyväinen voi tulokseen siltä osin olla. Makuupaikka jäi merkkaamatta, siitä pistevähennys.

Useampi kasvatti on lajista ollut kiinnostunut ja tämä varmasti nostaa treenimotivaatiota entisestään. Ehkä me saadaan lisää MEJÄ-tuloksia ensi vuonna? Ruotsissa on yksi kasvattini jo ehtinyt verijäljeltä valioksi, S VCH Besties Nysse Tulee "Nitro", joka sai tarvittavat tulokset suoraan kolmesta kokeesta (säännöt ovat siellä erilaiset kuin täällä).
Nitro työssä
Hauska sattuma on myös se, että Luikkiksen sisko Ronja (BH Besties Galatea) oli aikoinaan Suomen toinen whippet, joka suoritti käyttäytymiskokeen!

Kasvattaja on todella ylpeä monipuolisesti aktiivisista kasvatinomistajista, jotka ovat näiden kaikkien tulosten takana; kiitos teille!



lauantai 1. syyskuuta 2012

Q-tostyttöjen Q-lumisia

Leian ja Rypyn pennut lähestyvät jo 1,5-vuoden ikää ja tässäpä pientä esittelyä vauhdikkaasta tyttötriosta.


Lilli (Besties Q-Rankukka) on ollut porukan aktiivisin harrastaja, jolla on takana lukematon määrä mätsäreitä hienolla menestyksellä sekä muutamia virallisia näyttelyitä, joista parhaina tuloksena ensimmäinen serti junioriluokasta Tervakosken kv-näyttelyssä viikko sitten. Lilli on käynyt myös tottelevaisuus-koulutuksessa ja juossut ratatreeneissä, joten lähiaikoina olisi vuorossa ratakirjojen hankkiminen sekä ensimmäinen maastostartti. Lillin virallinen mitta on 47,8 cm.

Pystykorva-Eka
Eka ja isosisko-Hertta

Eka (Besties Q-Sama) on ollut jalkavamman takia pitkälti toipilaana, mutta ehti pyörähtää ERIn verran kehässä viime keväänä. Toiveissa olisi juoksuharrastuksen virittely käyntiin ensi kaudella. Ekan virallinen mitta on 47,6 cm.

Tarton näyttelyreissulla
Luna 16 kk

Luna (Besties Q-Luisa) jäi Nillan harrastuskaveriksi kotiin ja se onkin osoittautunut ihan monipuoliseksi ja helposti koulutettavaksi tyypiksi. Nilla on Lunan kanssa suorittanut agilityn alkeiskurssin ja nyt harrastuksena on tottelevaisuuden alkeet -kurssi. Pyöräily on molemmille mieluisa yhteinen harrastus. Näyttelyissäkin on käyty ja parhaana tuloksena Virosta junioriserti. Keskelle kesää osunut ensimmäinen juoksuaika sotki valitettavasti kesän rata- ja maastosuunnitelmat, mutta pari kertaa on ehditty käydä niitäkin kokeilemassa. Ratakirjat ovat tavoitteena viimeistään ensi kesäksi ja maastokisaaminen alkaa viikon päästä Vaasassa. Lunan virallinen mitta on 49,9 cm.

Lähiaikoina on luvassa vastaava esittely velipoikakolmikosta! ; )