perjantai 29. toukokuuta 2015

Kaiken maailman päivityksiä

X-pentueen seitsemän tyttöä ovat kaikki lähteneet maailmalle ja arki on palannut omalle laumalle. Tosin ei kovin pitkäksi aikaa, kun Ansa-corso saapuu viikon päästä valmistautumaan juhannuspentujen syntymään.
Viikon takaa kuva Ansasta
Keikkakoira-Ansan sivulta lainattu kuva

Viralliset tähystäjät Muusa ja Daami
Muutama kasvatti ja omakin koira on pyörähtänyt näyttelykehässä ja lisää näytelmiä on tiedossa kesä-heinäkuussa niin wiipoteille kuin corsoillekin.
Besties Stinky, kuva Kati Kanerva
Pendahr Vanity Fair "Muusa", kuva Kati Kanerva
Virallisia terveystarkastuksia on tehty useammalle kasvatille toukokuun aikana ja tässä tulokset:

whippet HeJW-13 Pendahr Vanity Fair "Muusa" silmät ja polvet terveet (sydän ultrattu aiemmin ja terve)
whippet Besties Snorkfröken "Niki" silmät, polvet ja sydän terveet
cane corso Besties Velikulta "Varro" silmät, polvet ja sydän terveet
cane corso Besties Villit Bootsit "Flikka" silmät, polvet ja sydän terveet
cane corso Besties Voimariini "Whoopi" silmät, polvet ja sydän terveet


Hymyn jälkeläisille järjestettiin tapaaminen, jonne saatiin paikalle useampi hymyläinen kaikista kolmesta pentueesta sekä myös lapsenlapsia kolmesta eri pentueesta.
Kuvassa emä Pipsqueak Hymyhuuli tyttärensä Besties Jäätelökesän ja poikansa Pipsqueak Onnenlantin kanssa (kuva Heli Poikonen).

Daami Liedon maastoissa, kuva Jaana Jyläntö
Liedosta mukaan tarttui myös uusi maastovalio (vahvistusta vaille FI, SE KVA-m) Tuulikellon Daamico "Daami". :)


tiistai 5. toukokuuta 2015

Maastomenestystä maailmalla

Saksassa Besties Unreal Zeal "Winnie" aloitti maastouransa voittamalla yk-sarjan ensimmäisessä kilpailussaan. Winnien isä Dusty (Koseilata´s Dust On The Moon) juoksi kv-sarjan voittoon, mikä on erittäin hieno saavutus, kun kyseessä on tänä vuonna 8 vuotta täyttävä veteraaniuros. Saavutus kertonee jotain koiran hyvästä terveydestä, kunnosta ja lahjakkuudesta lajissa, jossa kokemus harvoin parantaa koiran suoritusta.



Dustyn tyylinäytettä

maanantai 4. toukokuuta 2015

Tuloksia sieltä ja täältä

Lyhyessä ajassa on kertynyt paljon päivitettävää vähän joka suunnalla, joten yritän koota niitä nyt tähän samaan päivitykseen. Sydänultrassa Lahdessa kävivät Blondien ja Nonnyn tyttäret Helmi (Besties Twinings) ja Keiju (Besties Yellow Label), joilla kummallakin erittäin hyvät arvot ja terve sydän. Tänään X-pentueen seitsemän tyttöä kävivät pentutarkastuksessa, eikä niistäkään löytynyt mitään huomautettavaa. Ensimmäiset Bond-tytöt lähtevät omiin koteihinsa loppuviikosta ja jonkinlaiset seisotus- ja/tai passikuvat löytyvät TWA:sta.

Pippa (Besties Poli Di Umbuendo) teki Helin kanssa hienoa tulosta agilityssä viikonloppuna. Pippan ja emännän kuudes startti; tuloksena voitto ja nollarata!

Mustialan maastoissa starttasi kolme Besties-koiraa sekä meidän Daami, joille kaikille ehjät ja tasaiset suoritukset, mutta tällä kertaa ne eivät riittäneet kärkisijoituksiin tai EM-kisapaikkaan. Hyvä aloitus kaudelle saatiin kuitenkin ja näistä jatketaan kohti Suomicupia sekä muita kesän kisoja. Kalenteri näyttää siltä, että kisaaminen painottuu loppukesään ja syksyyn.

Tampereen KV-näyttelyssä esiintyi Niken ja Ellin pennut Hubert (Besties Wuliton), joka oli VSP-pentu KP:n kera. Tiuku-sisko (Besties Wasabe) sijoittui narttupentujen toiseksi KP:n kera. Besties User Friendly sai ERIn ja sijoittui nuortenluokassa toiseksi. Tuomari oli erittäin tiukasta linjastaan tunnettu Jill Peak.
Besties Wuliton, kuva Taru Jäppinen
Besties Wasabe, kuva Taru Jäppinen
Besties User Friendly, kuva Taru Jäppinen