keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Cane corson pentuja suunnitteilla talvella 2015-2016

R-pentueen näpsäkkä corsoneiti Ruusu (Besties Rentun Ruusu) kävi silmäpeilauksessa ja sai terveen paperit siltäkin osin. Luusto Ruusulta on kuvattu jo aiemmin (lonkat B/B, kyynärät 0/0) ja muutenkin se on kaikin puolin terve. Ruusu on tyypillinen corso niin luonteeltaan kuin ulkoisestikin. Se on säpäkkä ja vietikäs, leikkisä, lapsirakas, osaa rentoutua, mutta  virtaa löytyy kaikenlaiseen tekemiseen. Ketteryyttä ja lihaksikkuutta moni ihmetellen ihailee Ruusun tavatessaan. Muutama tuore kuva Ruususta tulee tässä:



Ruusun vanhemmista (C.I.B. FI SE NO POHJ MVA BH Grinalda Cleonico- AD Unico D-Fence) löytyy lisäinfoa linkkien takaa.
http://www.canecorsopedigree.com/modules/animal/pedigree.php?pedid=3732
http://www.canecorsopedigree.com/modules/animal/pedigree.php?pedid=15462

 
Ruusu astutetaan heti seuraavasta juoksusta, jota odottelen loka-marraskuussa alkavaksi. Sulhaseksi on valikoitunut vahva ja tervepäinen Hero (FI MVA Maxento My Hero Is Me), jolla lonkat B/C, kyynärät 0/0, silmät terveet, lt + 171 pistettä. Herosta muutamia kuvia (kuvat Anu Aalto):





Heron vanhemmista (Rothorm Jy Dream Antrax-FI MVA Maxento Megia Nera) löytyy lisää infoa linkkien takaa.
http://www.canecorsopedigree.com/modules/animal/pedigree.php?pedid=9386
http://www.canecorsopedigree.com/modules/animal/pedigree.php?pedid=34347


lauantai 26. syyskuuta 2015

Tulospäivitystä niin radalta, maastosta kuin näyttelystäkin

Eilen tuli iloisia uutisia Tallinnasta, jossa 13 kk ikäinen sijoitusnarttumme Besties Wasabe "Tiuku" kävi pyörähtämässä kehässä ollen ROP, saaden junnusertin ja lopulta pokaten hienosti myös RYP2-sijoituksen. Onnea Katariina ja Tiuku! Tiukullahan on jo ratakirjatkin plakkarissa, joten eiköhän tässä olisi ihan potentiaalinen kaunis juoksija.
kuva Katariina Vaaramaa
Saksanmaaltakin tuli tulospäivitystä, kun U-pentueen Winnie (Besties Unreal Zeal) oli ollut maastokisoissa ja voittanut oman sarjansa (YK). Kuulemma yksi tuomareista olisi halunnut jopa ostaa sen, mutta eihän se toki ole kaupan. Lupaava vieheintoa osoitti muutama viikko sitten myös X-pentueen treffeillä mukana ollut Zombikin (Besties Ukraine Girl). Olisi kiva nähdä tätä tyttöä ensi kaudella myös maastokisoissa.



Edellisenä viikonloppuna kasvatteja neljästä eri pentueesta on juossut Hyvinkäällä. Besties Upper Class "Ubi" voitti 350 metrillä etanalähdön ja Besties Stinky "Muumi" tuli toiseksi (kuva Harri Nurmela). Besties English Breakfast "Mokka" korkkasi myös ratakirjansa. Sunnuntaina Besties Honey Ryder "Alma" voitti möllimaastoissa pienet alle 12 kk pennut.
Ubi ja Muumi

lauantai 12. syyskuuta 2015

Sekalaisia tuloksia ja kuvapäivityksiä loppukesältä

W-pentue (Nikke & Elli) täytti elokuun lopulla vuoden. Neljä W-pennuista sekä U-pentueen Urho tuli Kartanolle mitattavaksi pentutreenien aikaan ja kaikki hienosti kv-mittoihin mahtuivat. Samalla saatiin muutama kuvakin napattua.
Besties Wawinges 12 kk, kuva Taru Jäppinen
Besties Ultra Royal "Urho" 51,0 cm (uusinta)
Besties Wuliton "Hubbe" 47,0 cm
Besties Wavinges "Benny" 48,4 cm
Besties Washakie "Venla" 45,2 cm
Besties Wasabe "Tiuku" 44,9 cm

Besties Washakie 12 kk
Venla on ehtinyt jo käymään silmäpeilauksessa sekä sydänultrassa, eikä kummassakaan löytynyt mitään huomautettavaa. Koejuoksuja ratakirjoja varten ovat juosseet Venla ja Tiuku. Muutkin ovat esittäneet reippaita otteita treeneissä, joten eiköhän me nähdä lisää Besties-koiria ensi kaudella niin maastoissa kuin radallakin.

W-sisarukset Tiuku (myös yläkuvassa), Hubbe ja Benny
 Kartanon treeneissä tavattiin myös Blondien ja Niken tyttö Lola sekä Blondien ja Nonnyn tyttö Helmi.

Lola (5kk), kuva Taru Jäppinen
U-pentueen Ubi aloitti maastouransa Hyvinkäällä elokuussa, juosten yk-urosten kuudenneksi sertin kera. Ensimmäinen ratastartti Turussa osoitti, että vauhtiakin piisaa, kun tulos jäi neljä sadasosaa sertistä.

Ubi Hyvinkäällä, kuvat Ulla Sommer
Whippet-Harrastajat ry palkitsi Kaunis juoksija -palkinnolla Lillin (Besties Q-rankukka), jolla on serti näyttelystä ja maastosta useampikin. Radalta Lilli juoksi tänä kesänä kolme hyväksyttyä starttia. Onnea Lilli ja Ulla hienosta suorituksesta!
Lilli Hyinkään kisoissa, kuva Antti Ruotsalo

Besties Ultra Royal "Urho" 51,0 cm
Besties Wuliton "Hubbe" 47,0 cm
Besties Wavinges "Benny"  48,4 cm
Besties Washakie "Venla" 45,2 cm
Besties Wasabe  "Tiuku" 44,9 cm

Besties Ultra Royal "Urho" 51,0 cm
Besties Wuliton "Hubbe" 47,0 cm
Besties Wavinges "Benny"  48,4 cm
Besties Washakie "Venla" 45,2 cm
Besties Wasabe  "Tiuku" 44,9 cm