perjantai 8. helmikuuta 2013

Blondien ja Nonnyn pennut ovat syntyneet

Blondien ja Nonnyn pennut syntyivät keskiviikkona 6.2.2013. Ensimmäiset kuusi pentua putkahtivat maailmaan nopeassa tahdissa ja suhteellisen vaivattoman näköisesti, mutta sitten mamma näytti keskittyvän pentujen hoitoon ja synnytys vaikutti olevan ohi. Huiman iso massu ennen synnytystä antoi odottaa suurempaa pentumäärää kuin tuo kuusi, joten jäin hieman epäileväiseksi. Sitten pystyin bongaamaan mamman kyljestä selkeitä pennun liikkeitä useammastakin kohtaa, joten oli ilmeistä, että lisää olisi tulossa!
Luomukuusikko

Yritimme käydä ulkona kävelemässä, jotta keskeytynyt synnytys olisi vielä jatkunut, mutta tuloksetta. Lopulta oli pakattava jo syntyneet pennut ja mamma autoon sekä suunnata kohti eläinlääkäriä. Röntgenkuvasta paljastui vielä kolme pentua, jotka olivat kohdun pohjukassa eli kovin kaukana ulostulosta. Kun mitään estettä ei havaittu, niin Blondie sai oksitosiinia ja kalkkia synnytyksen auttamiseksi, mutta laimein tuloksin. Supistuksia kyllä tuli ja seuraava pentu alkoi siirtyä edemmäksi, mutta mamman jaksaminen näytti huonolta ja kun tiedossa olisi ollut vielä ne kaksi muutakin, jotka olisi pitänyt jaksaa päkistää pihalle, niin päädyimme leikkaamaan suosiolla kolmikon ulos.


Pentu nro 7 oli kaunis particolor uros, joka eläinlääkärin mukaan oli ollut jo jonkin aikaa kuolleena ja ilmeisesti siitä syystä katkaisi synnytyksen edistymisen. Enkelipennun jälkeen syntyi poikkeuksellisen reipas ja äänekäs urospentu, jonka jälkeen vielä toinen uros. Lopullinen tilanne oli siis kolme urosta ja viisi narttua. Blondien herättyä pääsimme lähtemään kotiin ja varsin väsynyttä porukkaa olimme, kun mamman kanssa oli valvottu jo pari yötä synnyttäessä ja sitä odotellessa...

Blondie alkoi heti herättyään hoitamaan pentujaan hellästi ja huolellisesti. Yhtään ei ole tarvinnut vahtia, että saavatko kaikki maitoa, tuleeko niitä tarpeeksi pestyä tai jääkö joku mamman jalkoihin. Blondie on kyllä niin oma itsensä; herttainen ja kärsivällinen pentujensa keskellä. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis on tilanne tällä hetkellä. Pentulaatikossa tuhisee tyytyväinen katras, kahdeksan pentua, ja mammakoirakin on hienosti toipunut rankasta synnytyksestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti