sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ansa-corso esittäytyy

Sijoitusnarttu ensimmäisestä cane corso -pentueestamme Besties Reteesti Vaan eli kotoisammin Ansa (syntynyt 2.2.2012) esittäytyy emäntänsä Suvi Karjulan sanoin:
"Koiran kanssa harrastaminen on minulle uutta ja mielenkiintoista. Ansan tullessa Kellokoskella maailmaan, emme olleet vielä tietoisia, että meille muuttaisi corsovauva. Olin lueskellut netistä ja kirjoista eri koiraroduista ja halusin kotikoira-Oskun (sekarotuinen uudelleensijoitettu) lisäksi koiran, jolla olisi rodunomaisesti tahtoa ja tarmoa tehdä kanssani asioita. Corso pomppasi joltakin sivulta silmään rodun luonteen, sekä ulkonäönkin vuoksi. "Tässä se on."

Pahaa aavistamatta kävin mieheni kanssa tamperelaisessa eläintarvikeliikkeessä, jossa on töissä Marin whippetkasvatin omistaja. Puheenaiheen siirtyessä koiriin, sain kuulla että Kellokoskella on yhdeksän corsonpentua. Seuraavana päivänä olimme katsomassa pesuetta ja muutaman viikon päästä haimme kuorsaavan pikkupötkön kotiin. Olin haltioissani. Tyttö sai nimekseen Ansa lempinäyttelijäni Ansa Ikosen mukaan.

Ansa on ollut pienestä saakka tarmokas ja ennakkoluuloton. Sisäsiistiksi oppiminen kävi kivuttomasti, reissaaminen kanssani työni vuoksi ympäri Suomen on tehnyt Ansasta sellaisen maailmannaisen. Ansa on tarvittaessa rauhallinen ja tyyni matkakaveri mutta aina valmis harrastamaan kanssani kaikenlaista. Jo kesällä Ansan ollessa puolivuotias, aloimme harrastamaan esine-etsintää. Siinä hommassa Ansa on periksiantamaton. Nuori koira ei tullut metsästä, ennenkuin lelu oli löytynyt. Talven tullen aloimme harrastamaan NPKH:n BH-ryhmässä tottelevaisuutta BH-koetta varten. Kokeen haluaisin suorittaa viimeistään 2013 syksyllä. Olemme käyneet testaamassa myös agilityn alkeita ja Ansa on aivan haltioissaan vauhtilajista. Aioimme kiertää tulevana kesänä myös useamman näyttelyn. Haluaisin aloittaa myös haun treenaamisen, laji voisi sopia ihmisiä rakastavalle sosiaaliselle koiralle. Ansastahan olisi mihin vaan! Kehittymisen tarpeessa olen minä, hihnan toisessa päässä heiluva kokematon, mutta ahkerasti opiskeleva ohjaaja."
Ansan on tarkoitus osallistua myös elokuussa Porissa järjestettävään corsojen toimintapäivään, jonka teemana on "Olisko koirastani suojeluun?". Syksyllä on vuorossa viralliset terveystarkastukset, joiden perusteella tehdään päätös Ansan mahdollisesta jalostuskäytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti