sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tuloksekas näyttelyviikonloppu Tuuloksessa

Tämä viikonloppu on vietetty Tuuloksen ryhmänäyttelyissä; lauantaina whippetkehässä ja sunnuntaina corsojen kera. Lauantaille oli ilmoitettu 46 whippetiä, jotka tuomaroi Kristin Kerem Virosta. Kasvattini Mokka oli ilmoitettu avoimeen luokkaan, mutta joutui silmätulehduksen takia jättämään näyttelyn väliin. Minä olin paikalla Muusan (HeJW-13 Pendahr Vanity Fair) kanssa. Muusa voitti avoimen luokan, sai SA:n ja oli lopulta paras narttu sertin kera sekä samalla myös valioitui. Muusa valittiin myös rotunsa parhaaksi ja vielä vinttikoiraryhmässäkin tuli sijoitus RYP4!

ROP Pendahr Vanity Fair VSP Brookway Academy Choice, kuva Sinikka Morander
Muusan arvostelu: "2-vuotias erittäin hyvän kokoinen. Erinomainen pää. Tummat silmät. Erinomainen ylälinja ja rintakehän syvyys. Liikkuu erinomaisesti."

Tästä onkin Muusan hyvä jäädä tuoreena muotovaliona mammalomalle talveksi. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin whippetin pentuja olisi odotettavissa joulukuussa.

Sunnuntaina oli cane corsojen vuoro ja tuomarina sama kuin whippeteillä edellisenä päivänä eli Kristin Kerem. Paikalla oli neljä corsoa; kaksi urosta ja kaksi narttua. Besties Velikulta "Varro" voitti nuortenluokan SA:n kera, oli paras uros ja sai sertin. Besties Villit Bootsit "Flikka" puolestaan voitti nuortenluokan nartut SA:n kera, oli paras narttu ja sai kolmannen sertinsä. Lopulta Flikka oli ROP ja Varro VSP. Ryhmäkilpailuihin ei kuitenkaan maltettu jäädä, kun arvostelu oli aamupäivällä ja useampi tunti olisi pitänyt vielä meluisassa hallissa odotella.

Flikan arvostelu: "Nuori narttu. Hyvän kokoinen. Riittävän vahva luusto. Hyvät pään mittasuhteet. Tummat silmät. Alapurenta. Vahva mutta elegantti kaula. Erinomainen ylälinja. Hyvin kehittynyt rintakehä ikäisekseen. Erinomaisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin kaikkialta katsottuna."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti