perjantai 25. marraskuuta 2011

Reissu Ruotsin erikoisnäyttelyyn 1.10.2011

Matkasimme Annan ja whippettyttöjen Blondie & Tuikku kera Ruotsiin tapaamaan Tuikun tulevaa sulhoa Enzoa sekä osallistuaksemme Vingåkerissa järjestettyyn erikoisnäyttelyyn. Laivamatka Turusta Tukholmaan sujui mallikkaasti ja satamasta suuntasimme kohti sovittua treffipaikkaa. Enzo omistajineen tuli ystävällisesti meitä vastaan Tukholman lähistölle ja saimme rauhassa tutustua koiraan sekä kysellä siitä lisää. Vaalea, kovin hymymäinen olemukseltaan, hienostuneen elegantti ja ihan uskomattoman piitkäkaulainen uros meitä oli odottamassa, eikä kyllä tuottanut pettymystä, päinvastoin! Saimme siinä pyöritellä Tuikkua ja Enzoa vierekkäin, minkä jälkeen oli enää vaikea kuvitella muita vaihtoehtoja. Enzo hurmasi niin ulkomuodollaan kuin tasapainoisella luonteellaan. Omistajan kertoman mukaan se on myös kotioloissa rento ja mutkaton lapsiperheen koira, joka on sosiaalinen ja ystävällinen kaikissa tilanteessa. Enzo on osoittanut innokkuutensa vieheen perään, mutta omistaja ei ole sitten harjoituksia pidemmälle vienyt. Ruotsissa innostus whippetien terveystarkastuksia kohtaan on vielä aika pientä, joten varovasti esitin toiveen Enzon tutkituttamisesta ennen astutusta. Nyt kun silmäpeilaus ja sydänkuuntelu on tehty, molemmista tuli puhtaat paperit ja voimme luottavaisin mielin odottaa Tuikun kevään juoksuaikaa ja astutusta!

SE CH Twyborn Tzigane "Enzo"
Enzon ja Katarinan tavattuamme suuntasimme vähitellen kohti Vingåkeria ja majapaikkaamme. Yövyimme viehättävällä leirintäalueella lähes ainoina asiakkaina näin sesongin ulkopuolella. Lauantaiaamuna ajoimme näyttelypaikalle, jossa tuomarina aikuisilla koirilla oli Henrik Härling (Play A While kennel) ja pennuilla Ingela Kyrklunk (Colt´s). Oli todella mielenkiintoista nähdä monta sukutauluista ja kuvista tuttua koiraa ihan luonnossa. Mieleen jäivät ainakin seuraavat:

Inner Circle´s Don´t Say A Word
Lawtons Put On Your White Sombrero

Upeasti liikkunut SE CH Twyborn Chinese Dragon
Enzon velipuoli SE CH Twyborn Ambrose Congreve
JWW-11 Adagio Crowdstopper
Omista koiristamme ensin kehässä esiintyi nuortenluokassa Blondie, joka sai erinomaisen arvostelun ja sijoittui luokassaan kakkoseksi SA:n kera heti upean Babsanin (JWW-11 Adagio Crowdstopper) jälkeen.

Blondien kuvat Anna Mikkonen
Tuikku esiintyi Annan kanssa puolestaan todella kovatasoisessa valioluokassa sijoittuen myöskin kakkoseksi SA:n kera heti SE CH Twyborn Grey Gardensin jälkeen.


Kumpikaan koiristamme ei sijoittunut lopulta paras narttu -luokassa, mutta muuten olimme erittäin tyytyväisiä reissuun ja sen antiin. Paljon uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia löydettiin ja kivoja suunnitelmia tulevia yhdistelmiä ajatellen saatiin vireille. Reissu oli kokonaisuudessaan niin onnistunut, että uutta piti heti alkaa suunnittelemaan! Kiitos Anna mahtavasta matkaseurasta ja upeista järjestelyistä!

Annan blogista löytyy kuvallinen matkakertomus. Kaikki meidän näyttelykuvamme löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti