sunnuntai 9. elokuuta 2015

Meillä on nopeat corsot!

Vuosittainen corsoharrastajien kokoontuminen eli CCCF ry:n corsoleiri on taas tältä vuodelta takana päin. Corsoleirillä juostaan jo perinteeksi muodostunut sprinttikilpailu, jossa kellotetaan aika 60 metrin matkalla ja nopein corso voittaa. Tänä vuonna ja viime vuonna kisan voitti kasvattimme Rollo (Besties Rio Ohoi), mikä ei olekaan ihme, kun 2013 voittaja oli kantanarttumme ja Rollonkin emä Pokka (AD Unico D-Fence) ja sitä edellisenä vuonna Rollon isä Cafu (C.I.B. Grinalda Cleonico). V-pentueen isä Loco sekä Locon ja Pokan tyttö Flikka ovat kumpikin olleet kärjen tuntumassa; Flikka tänä vuonna toinen heti Rollon jälkeen. Eli voinee sanoa, että meillä on ollut kolmena vuonna peräkkäin Suomen nopeimmat corsot! :)
Pokka ja poikansa Varro (Besties Velikulta 16 kk)


kuvat Tara Airikka
Haluan kasvattaa koiria, joiden rakenne on sekä rotumääritelmän mukainen ja terve että kestävä. Ilman toimivaa ja tervettä fysiikkaa olisi koiran kanssa työskenteleminen vähintäänkin hankalaa, ellei ihan mahdotonta. Olen joka pentueessa hakenut jalostukseen yksilöitä, jotka ovat osoittaneet suorituskykynsä ja toiminallisuutensa jollain tavoin. Pokka on suorittanut kestävyyskokeen (20 km pyöräilyä ennalta määrättyyn tahtiin ja sen jälkeen tottelevaisuusosuus) ja sekä Flikka että Rollo ovat menossa saman kokeen suorittamaan. R-pentueen isä Cafu on osoittanut nopeutta ja ketteryyttä myös agilityssa kilpailemalla kolmosluokassa, mihin ei kukaan muu cane corso ole toistaiseksi yltänyt. Cafun ja Pokan jälkeläisissä vanhempien toiminnallinen rakenne tuleekin hyvin näkyviin sekä nopeutena että jäntevyytenä.

Y-pentueen (Ansa & Yoshi) pojat ovat kumpikin muuttaneet omiin koteihinsa. Onnea ja menestystä niin Ristiinaan kuin Saloonkin! Seuraava corsopentue on suunnitteilla Ansan siskolle Ruusulle talvella 2015-2016. Toivottavasti Ruusu tekisi myös narttupentuja, kun Ansalta saatiin pelkkiä uroksia.
Besties Your Remus


Besties Your Romulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti