sunnuntai 24. elokuuta 2014

SM-maastot 23.8.2014

Lauantaina oli vuorossa SM-maastot Mikkelin lähistöllä Otavassa. Besties-tiimiä piti olla edustamassa koiria neljästä eri pentueesta, mutta pari päivää ennen kisoja Eka (Besties Q-Sama) loukkasi varpaansa ja joutui valitettavasti jättämään kisan väliin. Pikaista paranemista Ekalle Poriin.

Omista koirista kisoihin lähtivät Daami ja Blondie, jotka kumpikin juoksivat norminartuissa. Koska kisapellot olivat lähes kilometrin päässä parkkipaikasta, oli ensimmäinen jännitysmomentti siinä, että kuinka peräkkäisissä lähdöissä omat koirat mahtaisivat juosta. Arpaonni suosi kuitenkin niin paljon, että Daami juoksi heti alkupään lähdössä ja Blondie viimeisenä, joten ehdin sopivasti vaihtamaan koiran lähtöjen välillä. Narttujen alkuerät juostiin lyhemmällä, mutta teknisesti haasteellisella radalla. Lähtöpaikalta ei nähnyt kuin osan juoksusta, joten sikäli koiran tulos oli aika arvoitus omistajalle itselleen. Puolivälissä rataa Daami oli hukannut vieheen ja pyöri sitä etsien keskellä peltoa, joten sen osalta kisa oli sitten siinä. Alun ja lopun se juoksi ihan asiallisesti, mutta pisteet eivät riittäneet finaalipaikkaan. Blondie juoksi yksin alkuerässä ja teki ihan kohtuullisen suorituksen.

Kasvateista myös Bitti oli hukannut vieheen. Pippa, Edi ja Svea selvittivät tiensä finaaliin, samoin Ellin molemmat veljet Eetu ja Nuka. Narttujen finaali juostiin pidemmällä ja tasaisemmalla radalla, jossa testattiin koiran nopeutta ja kestävyyttä. Blondie suoriutui finaaliradasta kohtuullisesti, mutta jäi lopputuloksissa puolen välin huonommalle puolelle. Pippa (Besties Poli Di Umbuendo) teki kaksi asiallista suoritusta, mitkä riittivät SA-tulokseen. Edi (B. Earl Grey) paransi finaalissa ja nousi 12. sijalta hienosti kuudenneksi ja sai sertin. Hauska sattuma sikäli, että Edin isä Nonny ja emä Blondie ovat kumpikin olleet kuudennella sijalla SM-maastoissa jokunen vuosi sitten.
Besties Earl Grey, kuva Minna Harjuhahto
Ellin veljistä Nuka (Just Nosy Magnetic) sijoittui oman luokkansa kuudenneksi ja sai viidennen sertinsä eli valioitui samalla. Nyt on kolme Ellin sisarusta maastovalioita ja kahdella muulla on vähintään yksi serti.
FI KVA-m Just Nosy Magnetic, kuva Kaija Montonen
Isojen tyttöjen sarjassa Svea (Besties Stormkärs Maja) oli alkuerien jälkeen jaetulla ensimmäisellä 252 pisteellä. Finaalissa pitkillä suorilla näyttelylinjainen Svea joutui taipumaan ratalinjaiselle nopeudessa, vaikka hienon juoksun muuten tekikin. Alkuerien kaksi parasta siis juoksivat keskenään finaalissa. Pisteet riittivät kakkossijaan ja sertiin. Hopea ei ole häpeä kovassa seurassa ja SM-kisoissa.

Ja vielä viimeiseksi massupäivitys Elliltä. Perjantaina olisi laskettu aika...
Viikon päästä olisi toivottavasti jo pentu-uutisia ja -kuvia.

1 kommentti: