maanantai 1. tammikuuta 2018

Vauhdikkaita whippetin pentuja odotettavissa tammikuun lopulla

Uusi vuosi ja uudet kujeet, vai miten se nyt menikään. Josko tänä vuonna onnistuisin olemaan aktiivisempi blogin päivittäjä kuin vuonna 2017; yritys on ainakin kova.

Vuosi 2018 käynnistyy meillä pentumaisissa merkeissä, kun Huben ja Piin loppuvuoden treffien seurauksena odotamme Besties E2-pentuetta syntyväksi tammikuun lopulla. Ultran perusteella olisi tulossa ihan mukavan kokoinen (6-7 pentua) pentue.

Piin tausta on mielenkiintoinen kokoelma keskieurooppalaisia, pohjoismaisia ja harvinaisempia brittiläisiä ratalinjoja sekä pieni ripaus jenkkitaustaisia näyttely-/maastokoiria. Piin sisaruksilla löytyy menestystä ensisijaisesti maastoista, mutta myös ratapuolelta ruotsista ja GRL:n puolelta Suomesta.
Piin olomuotoja koonnut Jaana Jokisuo
"Pii on kaiken kaikkiaan sellainen iloluontoinen hännänheiluttaja, jolle on kamalan vaikea suuttua. Maailman helpoin kaveri ottaa kaikkialle mukaan, nukkuu, syö ja rentoutuu vieraissakin paikoissa, on paikassa kuin paikassa ihan kotonaan. Piin voi laittaa kisa-/treenireissulle helposti ilman mammaa, keskittyy olennaiseen eikä turhia kaipaile, vaikka omat ihmiset ovatkin Piille kovin tärkeitä.

Kisapaikalla Pii muuttuu iloisesta kotihönöstä kivikovaksi kisakoiraksi tuhlaamatta kuitenkaan kaikkia energioitaan siihen oman vuoron odottamiseen. Into näkyy (ja kuuluu...),mutta kisapaikallakin Pii osaa rentoutua ja levätä.

Kaikenkaikkiaan Pii on sellainen whippet minkä soisi kaikille, helppo, avoin, mitään pelkäämätön, sellainen once in a lifetime koira"; näin kuvaili omaa koiraansa siis Piin emäntä Jaana.


Piin sulhaseksi valikoitui Besties W-pentueen pieni suuri mies Hube (FI KVA-m Besties Wuliton), joka on juossut mainiosti maastoissa pienestä koostaan (47,0 cm) huolimatta. W-pentueen kuudesta koirasta neljä on startannut maastoissa ja kolmelta löytyy cacil, kolmelta sijoitus SM-kisoista, kolme on maastovalioita, Venla ratavalio, Tiukulla Virosta myös muotovalion arvo ja kansainvälisen käyttövalion arvo vahvistusta vaille sekä muutama tulos rallytokosta. Useampi sisaruksista  harrastaa myös agilitya. 
kuva Harri Nurmela
 


Besties W-pentue on osoittainut tasaisuuttaan olemalla kaikki kv-mitoissa, kolmelta löytyy viralliset silmäpeilaukset ja sydänultrat ilman huomautuksia ja monipuolisia, reippaita harrastuskavereita kaikki. Uskoisin siis, että Piin ja Huben lapsista tulee monipuolisia juoksijanalkuja, joilla on persoonallinen ja reipas luonne.

Yhdistelmän sukutaulu TWA:ssa

Mikäli koet, että sinulla olisi tarjota hyvä koti sekä mielekästä puuhasteltavaa vauhdikkaalle ja aktiiviselle whippetin alulle, niin ota yhteyttä bestieskennelATgmail.com tai p. 040 753 1779/ Mari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti