tiistai 12. kesäkuuta 2018

Monipuolinen harrastusviikonloppu kesäkuun alussa

Kesäkuun toinen viikonloppu oli kasvateilla ja niiden omistajilla täynnä aktiivista harrastamista.

Sunnuntaina 10.6. juostiin Vihdissa SaFa:n järjestämät maastot, joissa starttasi neljä kasvattia (Ipa, Helmi, Lola ja Venla) sekä meidän oma Viirumme. Alkuerissä nähtiin paljon hienoja suorituksia ja ilmeisesti kisojen parhaat alkueräpisteet juoksi Viiru (Crimdon Bell) ensikisassaan. Ipa ja Helmi eivät tällä kertaa yltäneet finaaleihin, eikä Lolan pisteet ihan riittäneet sertiin, mutta Venla (FI KVA-r&m Besties Washakie) räjäytti potin ja voitti normikorkuiset whippetit sekä juoksi koko päivän parhaat pisteet eli oli Best In Field. Huikeat onnittelut Venlan perheelle! Juhannuksena Venla pääsee edustamaan Suomea Tanskan EM-kisoissa.

Venlan alkuerä, kuvaaja Kerttu Tuomi

Viirun alkuerä, kuvaaja Kerttu Tuomi

Viirun kisakirjan korkkaus ja uran aloitus sujui mallikkaasti ja lopputuloksissa Viiru oli yk-whippetien toinen ja sai sertin.Viiru punaisella, kuvat Sari Kettunen
Samaan aikaan Forssan näyttelyssä esiintyi neljä kasvattia neljästä eri pentueesta eli Ola, Ruu, Mokka ja Muumi. Ola aloitti tyylikkäästi PU4-sijoituksella ja tytöt jatkoivat siitä: Mokka AVO ERI2 SA, Muumi VAL ERI1 SA PN2 ja varasert sekä Ruu JUN ERI1 SA PN1 sert ja VSP. Besties-kasvattajaluokka oli ROP kunniapalkinnon kera ja arvostelukin mukava: "Ryhmä erittäin yhtenäisiä koiria, hyvä koko ja tyyppi, tyypilliset päät, hyvänmuotoiset rungot ja tyypilliset liikkeet." Tuomarina Igor Selimovic. Kiitos kasvatinomistajille, jotka esittivät ryhmän. Kuvat näyttelystä on ottanut Sinikka Morander.

Besties Zephyr the West Wind "Ola"

Besties Milky Way "Ruu"


Besties Stinky "Muumi"
Sunnuntaina urakoi omaa osuuttaan myös Besties Zippy the Happy "Nino", joka osallistui nyt toista kertaa verijäljellä voittajaluokkaan. Tällä kertaa tuloksena VOI1 eli ensimmäinen kolmesta valionarvoon vaadittavasti voittajaluokan ykkösestä on plakkarissa. Kasvattaja on niin ylpeä tästä koirakosta, joka on ottanut whippetille ei niin tyypillisen lajin haltuun ja nähnyt paljon vaivaa rohkeasti lähtemällä mukaan myös kokeisiin. Vastaanotto kun ei ole ihan joka kerta ollut lämmin näin erikoisen jälkikoirarodun kanssa.

Nino kuvattuna viime syksyn Besties-leirillä
Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, Whippet-Harrastajien yhdessä borzoiden kanssa järjestämään luonnetestiin (tuomareina Auli Kiiminki ja Riitta Lehmuspelto) osallistui viikonlopun aikana kolmen Besties-pentueen emät.

FI KVA-m Crimdon Crimdon Zircon "Pii", Besties E2-pentueen emä
FI, EE MVA Pendahr Vanity Fair "Muusa" (Besties Z-pentueen emä):
Toimintakyky + 1a kohtuullinen
Terävyys +1b koira, joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu -1 haluton
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1a hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +3 laukausvarma
Loppupisteet +123

Ja sunnuntaina oli vuorossa EE CH, LV CH Besties User Friendly "Pikka" (Besties A2-pentueen emä). Pikkan kuvat luonnetestistä on ottanut Kati Hummelin.


Kasvattajana olen erityisen iloinen siitä, että kasvatinomistajat kokeilevat ennakkoluulottomasti eri lajeja ja puuhastelevat koiriensa kanssa lajista riippumatta. Whippet on varsin monipuolinen rotu ja varmasti jokainen halutessaan löytää jotain mielekästä yhteistä tekemistä, josta nauttii niin koira kuin omistajakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti