lauantai 30. kesäkuuta 2018

Whippet-Harrastajien erikoisnäyttely 2018

Whippet-Harrastajat ry järjesti perinteisen erikoisnäyttelynsä tänä vuonna uudessa paikassa, joka ei ehkä ihan puitteiltaan pärjännyt edellisten vuosien Mustialan kanssa, mutta soveltui silti hyvin tapahtuman näyttämöksi. Tuomareina oli tänä vuonna uroksilla (tuomarimuutoksen jälkeen) Kirsten Landsverk (kennel Play Mec, Norja) ja nartuilla Veronika Chrpova Kucekova (kennel z UpInku, Tsekki). Uroksia esitettiin kehässä 66 kpl ja narttuja 59 kpl. Uutta näyttelyssä oli se, että tulokset ja myös arvostelut tulivat suoraan Koiranetiin eli mitään paperisia arvostelukaavakkeita ei täytetty ja jaettu.


Besties Dohate "Onni"
Besties Demothi "Demo"
Zoraden Diversity "Dude"
Zoraden Diversity "Dude", kuva Jaana Jyläntö
Junioriluokan uroksissa esiintyi Tiukun ja Uskon poika Onni sekä Nooran ja minun yhteinen "lontoonrae" Dude. Molemmat pojat saivat EH:n. Onnin velipoika Demo oli vuorostaan kehässä sunnuntain epävirallisessa open showssa.

Besties Cookie Dough "Vega"
Besties Cotton Candy "Blue"


Besties Milky Way "Ruu"
Junioriluokan nartuissa esiintyivät kolme C-pentueen sisarusta eli Blondien ja Farruscon tyttäret. Blue ja Vega saivat molemmat ERIn ja Ruu sijoittui lisäksi luokassa kolmanneksi SA:n kera.

Muusan ja Uskon pennuista kehässä esiintyivät Ola, Lenni ja Armi kaikki ERIn arvoisesti. Lenni tempaisi lisäksi avoimen luokan luokkavoiton SA:n kera sekä sijoittui lopulta "viidenneksi" ollen paras Suomessa kasvatettu uros ja sai vielä vara-sertinkin.

Lenni BIS Open


Armi vasemmalla
Ola
Lenni
Armi, kuva Jaana Jyläntö
Lauantaina kehässä esiintyi myös Daisy (Besties May Day) saaden EH:n, mutta Daisy ei valitettavasti tainnut osua kuvaan lainkaan.

Oma brittityttöni Saffron (Zoraden Sweet Surprise) aloitti näyttelyuransa nuorten luokassa ERIn kera ja sijoittui luokassaan neljänneksi.

Saffron, kuva Kai Heinonen
Saffron, kuva Heli Poikonen
Kasvattajaluokka saatiin esitettyä ja sijoitus oli toinen KP:n kera. Ryhmässä koiria kahdesta eri pentueesta.
Besties Zorro the Hero, B. Zelda the Princess, B. Cookie Dough ja B. Milky Way
Sokerina pohjalla Besties S- ja U-pentueiden emä Tuikku (Jagodas Gingembre) voitti veteraaniluokan ja sijoittui erikoisnäyttelyssä paras narttu kolmoseksi kunniakkaassa 11 vuoden iässä.  Mikä onkaan hienompaa kuin hyvin säilynyt veteraanikoira. <3

Tuikku PN3
Erikoisnäyttely on kyllä aina yksi vuoden kohokohta, kun pitkän päivän aikana saa rauhassa katsella kauniita whippetejä ja tavata tuttuja. Perinteeksi on muodostunut myös piknik-eväät, joten mikäs siinä on ollessa.
Turistikoira-Viiru etsiytyi viilentävien vesien äärelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti