torstai 22. marraskuuta 2012

Ajattelemisen aiheita pennun hankintaa suunnitteleville


Koska kaikki koiranpennut ovat hurmaavan suloisia ja moni pentukuumeinen koiran hankintaa suunnitteleva olisi innoissaan valmis ottamaan melkein minkälaisen pennun tahansa, ajattelin koota tänne pieniä vinkkejä ja linkkejä aiheeseen liittyen. Ensin linkki artikkeliin, jossa kerrotaan jotain siitä, mitä koirakirjoissa ei eri roduista välttämättä kerrota... Sitten kun rotuvalinta on selvä, pitää löytää se oikea kasvattaja.


Yli 20 vuoden kokemus whippet-rodun parissa kasvattajana, muutaman pentueen verran kokemusta saksanpaimenkoirista, rottweilereista ja cane corsoista sekä Cane Corso Club Finland ry:n pentuvälittäjänä toimiminen antaa mielenkiintoisen näköalapaikan näiden hyvin erittyyppisten rotujen kyselijöihin. En muista törmänneeni paperitonta whippetiä havitteleviin, saatika niihin, joilla whippet olisi egon jatke tai statussymbolin asemassa. Whippetiä kyllä kysellään usein ihan värin perusteella tai keräilykappaleeksi ja ison lauman jatkeeksi tyyliin "meiltä vielä puuttuu yksi sininen". Eihän siinä mitään, jos koiralle on tarjolla rakastava koti ja tarpeeksi aikaa; whippet yleensä helposti sopeutuu laumaelämään ja tyytyy vähempäänkin yksilölliseen huomioon, jos muut perusasiat ovat kunnossa.

Suomen Kennelliitto ohjeistaa koiran hankintaa suunnittelevia omilla sivuillaan näin.


Cane corsoja kysellään usein paperittomana "ihan vaan kotikoiraksi" sen enempää ajattelematta, mitä se paperittomuus todellisuudessa tarkoittaa. Yleisiä syitä paperittomuuteen on nartun liian tiheä pennuttaminen, pakollisten terveystarkastusten laiminlyönti tai rekisteröinnin esteenä olevat terveystulokset, epäselvyys pentujen isästä tai "kasvattajan" tiedon puute tai välinpitämättömyys. Mitään oikeasti hyväksyttävää syytä pennun paperittomuudelle ei ole!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti