sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Daami kävi luonnetestissä

Daami (Tuulikellon Daamico) kävi SRY:n Päijät-Hämeen alaosaston järjestämässä luonnetestissä Orimattilassa 3.11.2012, tuomareina tuttuun tapaan Sami Heikkilä ja Mikael Laine. 
Daamin testitulos:
toimintakyky +1 (kohtuullinen)
terävyys +1 (pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
puolustushalu -1 (haluton)
taisteluhalu +2 (kohtuullinen)
hermorakenne +1 (hieman rauhaton)
temperamentti +2 (kohtuullisen vilkas)
kovuus +1 (hieman pehmeä)
luoksepäästävyys +2a (luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen)
laukauspelottomuus ++ (laukauskokematon)
tulos +138 pistettä


Vertailun vuoksi Dina-siskon (Tuulikellon Dinaco) aiempi testitulos eri tuomareilta:
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauskokematon
Yhteispisteet 127.
 

Eli Daamilla oli testin perusteella enemmän taisteluhalua ja vähemmän (tai ei siis yhtään) puolustushalua kuin Dinalla. Daami leikki niin kovin (märällä ja tummalla) rätillä, että minä taisin läähättää puoleen väliin testiä... Pimeässä huoneessa se eteni niin vauhdikkaasti, että testaaja hukkasi sen taskulampusta huolimatta ja erinäinen kolina kuului, kun se luikahti jonkun tuoliesteen alta. Muuten Daami käyttäytyi mielestäni hyvin whippetmäiseen tapaan eli rekisteröi kyllä kaikki tarjotut uhkatilanteet, mutta tyytyi tarkkailemaan tilannetta hyvin pitkään ilman mitään isompaa ulospäin näkyvää reaktiota. Esim. kelkka sai tulla parin metrin päähän ennen pientä väistöliikettä ja hitaammin vedettynä pääsi melkein jaloille asti. Myös hyökkäystilanteessa Daami tyytyi kääntämään hyökkääjälle takapuolensa ja vain korvien liikkeistä näkyi, että hyökkääjä oli havaittu.

Kelkkaa Daami kävi reippaasti katsomassa, kun siitä seuraavan kerran ohi käveltiin. Haalari oli Daamin mielestä iso viehe ja Dee meinasi mennä siitä ottamaan kiinni. Tynnyrikin kohdattiin suhteellisen tyynesti, eikä missään vaiheessa vaikuttanut siltä, että koira olisi jotenkin pois raiteiltaan.
 
Valitettavasti sää testiajankohtana oli synkän sateinen ja kolea, eikä paikalle eksynyt yhtään kameramiestä, joten kuvamateriaalia testisuorituksesta ei saatu...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti