torstai 13. joulukuuta 2012

Corsot Messarissa ja treeneissä

Pokan ja Cafun pentuja saatiin neljä kappaletta Messariin sunnuntaina. R-pentueen juniorit olivat ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään näin 10 kuukauden ikäisinä ja ihan mallikkaasti näytelmöinti sujui kaikilta. Ensin kehään pääsivät veljekset Woola ja Rollo. Woola oli emäntänsä kanssa kumpikin ensikertalaisia näissä touhuissa, mutta siihen nähden esiintyminen onnistui hienosti. Italialainen tuomari Spagna Rosario Jari piti selvästi tiettyä hajurakoa koiriin ja aika pienellä koskettelulla kävi niitä läpi. Suuhun vilkaisiin hyvin pikaisesti ja liikuttamiseenkin riitti vajaa kierros kehää ympäri, mutta hoituihan se homma näinkin. Woolalle arvosanaksi H ja arvostelun mukaan kehittymistä pitäisi tapahtua moneltakin osin, mikä tietysti on ihan odotettavissa näin nuorella uroksella. Nyt annetaan Woolalle hieman aikaa kasvaa raameihinsa ja sitten katsotaan joku uusi näyttely ja toisen tuomarin näkemys.

Woolasta ei löytynyt ihan tuoretta kuvaa, mutta tässä syksyllä otettu
Rollolle saatiin laatuarvostelusta EH ja arvostelu: "10 kk. Korrekti purenta. Riittävä tyyppi. Hyvät korvat. Pitkä kuono. Erinomainen rinta. Korrekti etuosa. Korrekti kaula ja selkälinja. Erittäin hyvä neliömäinen runko. Erittäin hyvät tassut. Liikkeessä epävakaa välikämmenistä." Ropponenkin saa hieman kasvaa (toivottavasti ei kuitenkaan korkeutta) ja sitten käydään pyörähtämässä näyttelykehässä uudelleen. Ainakin koiran positiivinen asenne ja täysin avoin luonne lupailee hyvää kaikenlaista harrastamista ajatellen.

Pentu-Ropponen elokuulta
Tuomari piti tiukkaa linjaa corsojen kohdalla ja vain yksi uros, moninkertainen valio, sai ERIn sunnuntaina.

Siskokset Ruusu ja Mocca saivat molemmat EH:t; Ruusu sijoittui luokassa toiseksi sen ainoan ERIn saaneen nartun jälkeen ja Mocca oli neljäs. Ruusun arvostelu meni näin: "10 kk. Korrekti purenta. Erittäin hyvä tyyppi. Erittäin hyvät korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä neliömäinen runko. Korrektit kulmaukset. Liikkeet korrektit ikäisekseen." Ruusunen (ja kuulemma myös siskonsa Ansa) aloitti ensimmäisen juoksuaikansa viikonlopun aikana, joten ei ihme, että velipoikien päät olivat aivan pyörällä sen seurassa.
Ansa-sisko
Tiistaina päästiin Pokan ja Rollon kanssa pitkästä aikaa (tai siis Ropponen ihan ensimmäistä kertaa...) leikkimään maalimiehen kanssa, kun Keijo oli tullut pohjoisesta käymään. Pokka yllätti iloisesti meidät kaikki osoittamalla huomattavaa kehitystä eli lähinnä itsevarmuutta ja omatoimisuutta edelliseen kertaan verrattuna! Keijo sai sen helposti haukkumaan, mitä se ei viimeksi suostunut tekemään, ja taistelutahtoahan sillä on vaikka muille jakaa, joten kivaa oli; ainakin koiralla. Rollo suhtautui maalimieheen omalla hessuhopomaisella tyylillään ja leikki  varauksettomasti sille täysin tuntemattoman henkilön kanssa vieraalla pimeällä kentällä. Sääolosuhteista ja valaistuksesta johtuen kuvia ei valitettavasti saatu ja ainoat kännykällä otetut videopätkätkin ovat sen verran tummia, että ei niistä paljon mustaa koiraa erota... Keijo palasi takaisin napapiirin tuntumaan, joten jostain pitäisi keksiä corsokkeille sopiva maalimies vähän lähempää.
Mamman mussukka Pöksy... <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti