sunnuntai 18. elokuuta 2013

Corsojen toimintapäivä Porissa 17.8.2013

CCCF ry järjesti Porissa corsoille suunnatun toimintapäivän, jossa maalimies Juha Korri testasi koiriemme soveltuvuutta suojelukokeeseen. Testin tarkoitus oli saada asiantuntijan arvio siitä, löytyykö ko. koiralta sellaisia ominaisuuksia, että maalimies uskoisi sen saavan suojelukokeen C- eli puruosuudesta hyväksytyn tuloksen kohtuullisella koulutusvaivalla. Testissä annettin yleisarvion lisäksi myös erikseen arvostelu koiran viettitasosta, saalisvietin voimakkuudesta, puruotteen laadusta ja toimintakyvystä sekä osalle koirista myös puolustusvietin vahvuudesta. Osallistujia oli alle vuoden ikäisestä keski-ikäiseen koiraan ja rotuja cane corsojen lisäksi dobermann, amstaffi ja dogo argentino. Aiemmin testaamistaan 400 koirasta noin 320 koiraa oli saanut arvion, että ei soveltuisi tavoitteelliseen suojelukoulutukseen...

Testipäiväksi osui yllätys, yllätys sateinen sää ja omat koiramme joutuivat suoranaiseen kaatosateeseen, kuten kuvistakin hyvin näkee. Se ei kuitenkaan corsoja paljon haitannut, vaan patukkaa ja tyynyä purtiin ihan antaumuksella yleisöstä tai vesisateesta välittämättä!
Besties Reteesti Vaan "Ansa"
Besties Rio Ohoi "Rollo"
Ansa ja Rollo suoriutuivat testistä hyvin ja Korrin arvion mukaan kumpikin omaa tarvittavat taipumukset suojelukoiraksi kouluttamista varten. Kummankin kasvatin emä Pokka osallistui myös testiin ja osoitti omaavansa vahvan saalisviestin, erinomaisen puruotteen sekä hyvän viettitason, mutta sen verran puutteita toimintakyvyssä, että tulostavoitteen saavuttamista Korri piti haasteellisena. Testissä tämä siis ilmeni siten, että koiran purukäyttäytyminen ja äänenkäyttö muuttuivat, kun maalimies alkoi haastaa koiraa kumipatukalla "kutittelemalla".
Kiitos järjestäjille ja testaajalle antoisasta corsopäivästä! Ensi vuonna meillä pitäisi olla rodulla jo pk-oikeudetkin, joten eiköhän tästä saatu ihan hyvää kipinää myös treenipuolelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti