perjantai 30. elokuuta 2013

Loppukesän näyttelytuloksia Suomesta ja Ruotsista

Pentupainotteisten pävitysten jalkoihin on jäänyt näyttelytulokset Ruotsin reissulta sekä tuoreimmat täältä kotimaasta. Heinäkuun lopulla Tammsvikin näyttelyssä kävimme kehässä kolmen nartun voimin ja jokainen yllätti iloisesti voittamalla luokkansa kovassa seurassa. Muusa voitti baby-nartut ja oli VSP-baby veljensä ollessa ROP.
Muusan jälkeen kehään pääsi sijoitusnarttumme Svea (Besties Stormskärs Maja), joka esiintyi junioriluokassa. Svean kanssa ei esiintymistä ehditty harjoittelemaan, kun se napattiin lennossa reissuun mukaan ja matka-aikataulukin oli sen verra tiivis, että ns. vapaaseen ohjelmaan ei jäänyt kauheasti mahdollisuutta. Ahne koira on kuitenkin helppo motivoida ja ihan mukavasti sekin sujui; tosin liikkuminen olisi voinut olla reippaampaa.
Svea tosiaan voitti junnunartut, mutta ei sitten enää sijoittunut paras narttu -kehässä. Junnu-uroksen Svea kuitenkin voitti (ROP-junnun tuomaroi urosten tuomari Claude Rebourg Ranskasta) ja oli lopulta koko näyttelyn BIS4 juniori. Loppukilpailussa tuomarina whippetkasvattaja Noreen Harris Australiasta.

Svean arvostelu, tuomarina Roma Wright-Smith, GB: " Very nice fawn girl. Good head and eye. Correct ears. Long neck flying into well laid shoulders. Good bone. Correct spring of pastern. Well deep body with long strong loin. Broad second thinh with short hocks. Beautifully balanced. Moved well."

Blondie pääsi kehään valioluokassa ja luokkavoiton jälkeen sijoittui paras narttu -luokassa vielä toiseksi saaden vara-sertin.Täällä Suomessa Svea on käynyt parissa näyttelyssä loppukesän aikana ja molemmista tuloksena PN-sijoitukset. Mikkelissä Svea oli PN3, kun tuomarina oli Iren Naarits. Tervakosken KV-näyttelyssä tuomarina oli whippetkasvattaja Henrik Härling, jonka kehässä Svea voitti junnunartut ja sijoittui paras narttu -kehässä neljänneksi varasertin kera.
Svea Tervakoskella, kuva Jaana Jyläntö
Seuraavana Svealla on vuorossa Muuramen näyttely syyskuussa ja Blondiella sekä Muusalla Porvoon näyttely. Loppuvuoden näyttelykalenteria pitää alkaa kohta tutkimaan, kunhan pennut ensin lähtevät omiin koteihinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti